fbpx

Januarsko razmišljanje

Mesec januar gre h koncu. Kako je z našimi novoletnimi (za)obljubami? Živimo bolj zdravo, smo prenehali kaditi, bolj zdravo jemo, hujšamo … Sama nimam kaj posebno rada novoletnih zaobljub. Po navadi sem jih do sredine januarja vse prekršila. Potem je preganjala slaba vest pa sem se jezila in nič kaj prijetno mi ni bilo. Raje […]
26 Jan, 2020
"

Preveri več

Mesec januar gre h koncu. Kako je z našimi novoletnimi (za)obljubami? Živimo bolj zdravo, smo prenehali kaditi, bolj zdravo jemo, hujšamo … Sama nimam kaj posebno rada novoletnih zaobljub. Po navadi sem jih do sredine januarja vse prekršila. Potem je preganjala slaba vest pa sem se jezila in nič kaj prijetno mi ni bilo. Raje si, ne glede na datum, rečem, kaj bi rada izboljšala in to samo eno stvar. Če jih je preveč, se nekako po čudežu izgubijo.

In še druga stvar, ki se mi mota po glavi. Smo družabna bitja, živimo skupaj, se srečujemo, klepetamo, izmenjujemo mnenja. Kdaj ste svojim najdražjim povedali, da jih imate radi? Kdaj ste možu, ženi dali poljub, ker ste veseli, da z vami deli življenje? Ste zjutraj stisnili otroka k sebi, mu povedali, da ste veseli, da del vašega življenja, preden je odkorakal v vrtec, šolo? Ste povedali mami, očetu, da ste veseli, da je z vami, ga/jo objeli in začutili bližino, ki vas je vrnila v otroštvo, ko ste se počutili ob njih varni. Ste objeli znanca, neznanca, ki je ves skrušen ob slabi novici in ste začutili kako preko vašega objema odteka napetost iz njega.

V današnjem ritmu življenja, ko nas pritiskajo obveznosti, roki, si pa le vzemimo čas, in tistim, ki jih cenimo, povejmo, pokažimo, da smo veseli, da so del našega življenja.

Želim vam vsem vse dobro,

Martina

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop