fbpx

Dragocenih 60 centov

29 Sep, 2021
"

Preveri več

Povedala vam bom prigodo. Malo smešno, malo poučno 🙂

Ker sem vedno bolj osveščena in imam rada domačo hrano, sem začela kupovati mleko pri lokalnem kmetu. Ceneje je kot mleko v trgovini – samo 60 centov – okus pa je neprimerljiv. In božanska smetana na skuhanem mleku – čista uživancija! O holesterolu raje nebi…

Za začetek sem izbrskala staro 3 litrsko kanglico. Pa sem ugotovila, da je to preveč mleka in ga ne porabim dovolj hitro. Zoprno jo je bilo tovoriti in zalagati z brisačami, da ne bi melko špricalo po avtu. “Hmm, kanglica ni vodotesna, pa še iz aluminija je! Odslej bom hodila po mleko s steklenicami,” sem si rekla in res odtlej tovorila mleko v steklenicah.

Pa je nekaj časa kar šlo. Potem enkrat prevzamem 2 litra mleka, ju plačam in nesem do avta. Tam sem steklenica za vsak slučaj postavila v košaro in založila z brisačami. Na poti domov pa sem morala močno pritisniti na zavoro. Zvok me je spominjal na zdravljico – “Cink, cink, cink!” Saj bi rekla ‘Na zdravje’, a me je skoraj kap. 1 liter mleka se mi je polil pri dnu sovoznikovega sedeža ! No, je kar je… Doma odstranim počeno steklenico in popivnam razlito mleko z brisačo. Nato polijem vodo po čez mesto, kjer se je razlilo mleko in posesam z vodnim sesalcem. Postopek ponovim trikrat.. Bravo rešeni smo.

Figo! Dokler je bilo hladno vreme, je bil vonj znosen, potem pa je posijalo sonce. Ok, najprej vonj po mleku, potem po skuti, potem po pokvarjenem mleku in ponovim čiščenje 1x, 2x, ….6x!!! Vedno bolj ogabno smrdi. Vozim se z odprtim oknom, tudi ko lije ko iz škafa. Jao, potem pa postane smrad nevzdržen. Ko se usedeš v avto, ti gre na bruhanje. Kličem za globinsko čiščenje, gospod prijazno pove: » Veste lahko vam avto globinsko sčistim, a ne bo pomagalo. Je potrebno odstranit tapeto na tleh vse spucat in potem globinsko sčistit.«  Kličem ponudnike, ki bi to znali in hvala bogu dobim nekoga, ki to zadevo obvlada. Takoj mu pripeljem avto in čez 5 dni ga že lahko pridem iskat.

Jaaa, hvala bogu, smrad je izginil.

Ja, avto je imel duh po močnih čistilih.

Ja, sem plačala čiščenje … Teh 100 eur me še zdaj boli, a sem globoko hvaležna, da je bila zadeva rešljiva.

Sedaj se končno lahko vozim, brez ostudnega smradu. Včasih lahko stvari, ki malo stanejo in so zdrave in dobre, kar fajn zagrenijo življenje.

Odslej imam plastično kanglo, ki se zavije, vendar se tu in tam vseeno prikaže kaka kapljica. Jo bom za vsak slučaj prevažala v vedru z brisačo. Draga šola, ni kaj.

Imejte se lepo,

Martina

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop