640 km do Santiaga
Zjutraj tiho pozajtrkujeva in se odpraviva v še mračen dan. Skoraj bi potrebovala čelni svetilki. Danes je predvidena bolj mirna etapa. Že od daleč opazujeva vinograde.
Greva mimo samostana Irache, kjer nekdanje samostansko posestvo Bodegas Irache nadaljuje tradicijo pridelave vina. Tam je tudi znameniti vinski vodnjak, kjer se romarji lahko simbolično okrepčajo.
Ker obstaja več različic poti, sva danes nehote izbrala daljšo. Pot naju vodi skozi borove gozdičke in mehka gozdna tla. Počasi prideva do kraja Luquin, kjer si privoščiva kavo in obnoviva zalogo vode.
Sonce je neusmiljeno! Obdana sva s polji žita, vinogradi in nasadi oljk vse do Los Arcosa. Vmes zavijeva s poti in si pod borovcem v senci spočijeva noge in nekaj prigrizneva. Nato pa zopet naprej v vroč dan – 23 °C.
Ko končno prispeva v Los Arcos, si privoščiva pivo in še mini klobasice. Kupiva še nekaj nujnih stvari za jutro ali večer.
Na smerokazu piše 6,4 km do Sansola, a pot se raztegne na 8 km. Vročina je neznosna, brez sence. Pozno popoldan končno prispeva v Sansol. Srečna sva, da dobiva sobo. Celo večerjo si privoščiva.
V lokalni trgovini poiščeva še maslo in jogurt, a večini izdelkov je potekel rok. Na koncu najdeva le suhe klobase.
Prenočišče ima zanimivo zgodbo (morda jo še opiševa). Večerja: juha iz artičok, krompirjeva omleta, solata s tuno, melona, olivno olje, in po želji tudi rdeče vino.
Za mizo klepetamo: Avstralec, Brazilka, Američanka, štirje Tajvanci in dva Slovenca. Dobra družba, dobra hrana.
Po 29 km, soncu, ovinkih in polnem trebuhu, stuširana in izmučena kinkava vsak v svoji postelji.












Lahko noč, Slovenija. Jutri je nov dan za Buen Camino.